Top
Hoe kan je het beste omgaan met agressie | Trabel
fade
4155
post-template-default,single,single-post,postid-4155,single-format-standard,mkd-core-1.5,wellspring-ver-2.7,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Hoe kan je het beste omgaan met agressie

Trabel / Blog  / Hoe kan je het beste omgaan met agressie
Omgaan met agressie

Hoe kan je het beste omgaan met agressie

Tips voor het omgaan met agressie

Tip 1: Agressie komt voort uit onmacht

In veel situaties komt agressie voort uit onmacht van mensen. Denk bijvoorbeeld aan cliënten die niet of moeilijk in staat zijn om hun agressie om te buigen naar constructief gedrag. Bedenk dan dat de agressie vaak niet persoonlijk op jou gericht is. Jij kan ze als professional juist ondersteunen.

Tip 2: Word je bewust van je conflicthanteringsstijl

Verdiep je in jouw voorkeuren voor het oplossen van een conflict. Doe bijvoorbeeld een testje via sites op internet. Gebruik dit inzicht om helder te krijgen hoe jij reageert wanneer je onder druk staat.

Tip 3: Train je in professioneel handelen

Train jezelf of je team in kennis en vaardigheden om professioneel te kunnen handelen in situaties van agressie. Hierdoor handel je minder vanuit emoties, maar bepaal jij doelbewust een effectieve strategie.

Laagdrempelig en veilige sfeer

Agressie heeft veel impact op iemand, medewerkers of een organisatie. Vandaar dat het trainen van professioneel gedrag het beste werkt in een laagdrempelige, veilige en ontspannen sfeer. Wil jij of jouw organisatie hierbij geholpen worden? Dan kan Trabel je helpen. Het uitgangspunt van Trabel is dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Vandaar dat de werkvormen hierop zijn afgestemd. Je kunt bij Trabel het volgende verwachten:

  • Agressietrainingen en/of workshop op maat
  • Leuke laagdrempelige afwisseling tussen theorie en praktijk
  • Leren professioneel handelen volgens een effectieve methode
  • Kennis en vaardigheden aanleren door gevarieerde oefeningen
  • Van samen aanleren naar oefenen in rollenspelen met acteur (optioneel)

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Oók online trainingen.

Albert Schuurmans

Ik ben Albert Schuurmans en heb 20 jaar ervaring als docent in mbo-, hbo- en basisonderwijs (regulier/sbo).Daarnaast heb ik 7 jaar gewerkt met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.Wat opvalt in mijn werk is dat er te weinig aandacht is voor weerbaarheid van professionals, kinderen en jongeren. En dat terwijl onze huidige samenleving steeds meer om een zelfstandige weerbare houding vraagt.De laatste tijd waardeer ik steeds meer de mentale functie van sport. Bewegen maakt mij bewust van mijn basisemoties en dit is nodig om weerbaarder te worden. Ik maak voor iedere klant binnen het onderwijs, de zorg- of hulpverlening weerbaarheidstrainingen op maat.Geen standaard weerbaarheidstraining, maar precies wat jij nodig hebt!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.